Pasta Macaroni met ham, doperwtjes en bieslook
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
20 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 80 g boter
- 100 g gekookte ham, in blokjes
- 250 g doperwtjes (vers of uit de diepvries)
- 250 ml slagroom
- 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 400 g macaroni
- 1 eetlepel fijngehakt bieslook
Bereidingswijze:
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak hierin de ham en doperwtjes enkele minuten op laag vuur. Voeg de room en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door. Laat de saus op laag vuur 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de macaroni al dente in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af in een vergiet en stort hem terug in de pan. Roer de saus en de rest van de Parmezaanse kaas door de macaroni en bestrooi het geheel met fijngehakt bieslook.
Bron: kookboek Basic pasta van Jody Vassallo.
|