Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Macaroni met ham, doperwtjes en bieslook

eten pasta recept macaroni ham doperwtjes bieslook

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 80 g boter
- 100 g gekookte ham, in blokjes
- 250 g doperwtjes (vers of uit de diepvries)
- 250 ml slagroom
- 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 400 g macaroni
- 1 eetlepel fijngehakt bieslook

 

Bereidingswijze:

Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak hierin de ham en doperwtjes enkele minuten op laag vuur. Voeg de room en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door. Laat de saus op laag vuur 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de macaroni al dente in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af in een vergiet en stort hem terug in de pan. Roer de saus en de rest van de Parmezaanse kaas door de macaroni en bestrooi het geheel met fijngehakt bieslook.

 

Bron: kookboek Basic pasta van Jody Vassallo.

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact