Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Vis Lasagne met zalm en spinazie

Eten Recept Vis Lasagne zalm spinazie

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 55 min.
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 1 groentebouillonblokje
- 600 g verse zalm
- 600 g diepvriesspinazie à la crème
- 1 citroen, uitgeperst
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels gehakte dille (diepvries)
- 400 g voorgekookte lasagnevellen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klontje boter, voor het invetten

 

Bereidingswijze:

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en roer goed. Leg de zalm in het kokende water en laat de vis ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje koken. Bereid de spinazie zoals aangegeven op de verpakking (ca. 10 minuten). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de gare zalm goed uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis met een vork in grove stukjes. Besprenkel de stukjes zalm met het citroensap. Meng de vis in een kom met de crème fraîche, mosterd en dille. Breng op smaak met peper en zout. Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg de olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 minuten. Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek. Beboter een grote gratineerschaal en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, spinazie en romige zalm. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag lasagnevellen. Laat de lasagne in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven. Zet het dan nog 3 minuten onder de grill. Serveer de lasagne onmiddellijk.

 

Bron: kookboek Pasta & lasagne van Aude de Galard & Leslie Gogois.

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact