Pasta Spaghetti met tomaat, rucola en kappertjes
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
15 minuten (60 min wachten) |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 350 g spaghetti
- 1 zak rucola (75 g)
- 6 eetlepels kappertjes
- 1 bol mozzarella, in blokjes
- 150 ml olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes), in blokjes
- 1 bakje verse basilicum (15 g), alleen de blaadjes
Bereidingswijze:
Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 minuten zachtjes in de olie,zorg dat hij niet gaat kleuren. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe. Laat 1 uur marineren. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, de mozzarella, de rucola en het basilicum en serveer direct.
Nabereiden
Spaghetti gaat goed samen met zowel iets dunnere als wat dikkere sauzen en sauzen op basis van olijfolie. Het is lekker om wat kookvocht toe te voegen zodat de spaghetti sappig blijft.
Bron: AH Recepten
|