Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Penne all'arrabbiata

penne all arrabbiata

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 500 g rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes
- 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g kastanjechampignons, in plakjes
- 300 g penne rigate
- 3 eetlepels olijfolie
- 80 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 rode paprika, in stukjes
- 4 gedroogde pepertjes

 

Bereidingswijze:

* Kook de pennen in een pan met kokend water in ca. 10 minuten gaar.

* Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes spek bruin.

* Schep de knoflook, champignons en paprika erdoor en bak de champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur bruin. Voeg de tomaatstukjes en gedroogde pepertjes toe en verwarm het geheel ca. 5 minuten op zacht vuur.

* Giet de pennen af en meng de pasta door de tomatensaus. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

* Geef er versgeraspte Parmezaanse kaas bij. Lekker met een gemengde rucola-salade.

 

Bron: dit penne recept is afkomstig van okoko recepten.

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact