Pasta Penne all'arrabbiata
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
20 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 500 g rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes
- 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g kastanjechampignons, in plakjes
- 300 g penne rigate
- 3 eetlepels olijfolie
- 80 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 rode paprika, in stukjes
- 4 gedroogde pepertjes
Bereidingswijze:
* Kook de pennen in een pan met kokend water in ca. 10 minuten gaar.
* Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes spek bruin.
* Schep de knoflook, champignons en paprika erdoor en bak de champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur bruin. Voeg de tomaatstukjes en gedroogde pepertjes toe en verwarm het geheel ca. 5 minuten op zacht vuur.
* Giet de pennen af en meng de pasta door de tomatensaus. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
* Geef er versgeraspte Parmezaanse kaas bij. Lekker met een gemengde rucola-salade.
Bron: dit penne recept is afkomstig van okoko recepten.
|