Salade Koude pastasalade met ham, garnalen, courgette en paprika
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
25 min (plus 30 min wachten) |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 200 g pasta, bijvoorbeeld penne of farfalle
- 1 courgette, in dikke plakken
- 1 grote rode paprika, in vieren
- 4 eetlepels olijfolie
- 1-2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels basilicum , fijngehakt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 4 kleine trostomaten, in partjes
- 50 g maïskorrels uit blik
- 100 g geitenkaas, verkruimeld
- 150 g boerenachterham, in grove repen
- 100 g grote roze garnalen
benodigdheden
Grillpan, keukenpapier
Bereidingswijze:
Verwarm een grillpan goed voor. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bestrooi de plakken courgette met zout en laat ze 5 minuten liggen. Dep de plakken droog en bestrijk ze dun met olie. Leg de plakken courgette en de stukken paprika op de grillpan en rooster ze tot ze zachter worden en mooie bruine strepen krijgen. Snijd de stukken paprika in repen. Giet de pasta af. Klop in een grote glazen kom de rest van de olijfolie met het citroensap, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep eerst de pasta erdoor en vervolgens ook alle groenten, de kaas, ham en garnalen. Laat de salade minstens een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de salade in diep borden of wijde kommen. Lekker met Turks brood of ciabatta.
Bron: Okoko recepten
|