Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Lasagne al forno

recepten lasagne al forno

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 250 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 500 g mager rundergehakt
- 500 g kalfsgehakt
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 pot (500 g) passata
- 250 ml melk
- 250 ml witte wijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 wortel, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, gesnipperd
- 100 g dikke plakken pancetta, in blokjes
- verse pastavellen
- bechamelsaus
- 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

* Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur.

* Voeg de uiensnippers toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.

* Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ze 2 minuten mee. Zet het vuur hoog, voeg de pancetta toe en bak deze 1 minuut.

* Voeg het gehakt toe en laat het vast bakken. Schenk de melk erbij en roer flink tot alle vocht verdampt.

* Voeg de wijn, tomaten en passata toe en zet het vuur heel laag.

* Schenk 500 ml water erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus op een heel zacht vuur 2-3 uur koken en voeg extra water toe als het geheel te droog wordt. Zet het apart tot verder gebruik.

* Verwarm de oven op 180 °C.

* Snijd de verse pasta in stukken die op de bodem van een ovenschaal van ca. 26 x 20 cm passen. Begin met een laag pasta, dan een laag vleessaus en een laag bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met bechamelsaus.

* Strooi er Parmezaanse kaas over.

* Bak de lasagne 40-45 minuten, tot het gerecht door en door heet en goudbruin is.

 

Bron: dit lasagne recept is afkomstig uit het kookboek 'Easy Italian kookboek', een uitgave van The House of Books.

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact