Pasta Spaghetti carbonara van Rick Stein
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
20 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 400 g gedroogde spaghetti
- 3 grote eieren, losgeroerd
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 175 g gerookte pancetta aan een stuk
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- handvol bladpeterselie, fijngesneden
- 50 g fijngeraspte pecorino sardo maturo (belegen Sardijnse pecorino)
Bereidingswijze:
* Breng in een grote pan 5 liter water aan de kook met 8-9 theelepels zout.
* Kook de spaghetti hierin beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
* Snijd de pancetta intussen in kleine reepjes van ca. 0,5 cm dik. Verhit een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur, voeg de olie en pancetta toe en bak deze tot ze licht kleuren.
* Voeg de knoflook en peterselie toe, bak alles nog enkele tellen en neem dan de pan van het vuur.
* Giet de spaghetti goed af en schep hem in de koekenpan met de pancetta, knoflook en peterselie.
* Voeg de losgeroerde eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om. Voeg een beetje zout en zwarte peper naar smaak toe. Door de hitte van de pasta worden de eieren net gaar maar blijven ze zacht en romig.
* Serveer de spaghetti direct in voorverwarmde kommen en strooi de rest van de kaas erover.
Bron: kookboek Rick Stein's mediterrane odyssee
|