Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Spaghetti carbonara van Rick Stein

spaghetti carbonara rick stein

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 400 g gedroogde spaghetti
- 3 grote eieren, losgeroerd
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 175 g gerookte pancetta aan een stuk
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- handvol bladpeterselie, fijngesneden
- 50 g fijngeraspte pecorino sardo maturo (belegen Sardijnse pecorino)

 

Bereidingswijze:

* Breng in een grote pan 5 liter water aan de kook met 8-9 theelepels zout.

* Kook de spaghetti hierin beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

* Snijd de pancetta intussen in kleine reepjes van ca. 0,5 cm dik. Verhit een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur, voeg de olie en pancetta toe en bak deze tot ze licht kleuren.

* Voeg de knoflook en peterselie toe, bak alles nog enkele tellen en neem dan de pan van het vuur.

* Giet de spaghetti goed af en schep hem in de koekenpan met de pancetta, knoflook en peterselie.

* Voeg de losgeroerde eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om. Voeg een beetje zout en zwarte peper naar smaak toe. Door de hitte van de pasta worden de eieren net gaar maar blijven ze zacht en romig.

* Serveer de spaghetti direct in voorverwarmde kommen en strooi de rest van de kaas erover.

 

Bron: kookboek Rick Stein's mediterrane odyssee

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact