Pasta Spaghetti alla mollica
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
20 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt.
- 2 gedroogde peperoncini (kleine rode pepertjes)
- 2 ansjovisfilets
- 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 pak spaghetti
- kruim van een stuk oud brood
- paar takjes peterselie, fijngehakt
- eventueel 1 citroen
Bereidingswijze:
Zet water op voor de spaghetti en voeg grof zout toe als het water kookt. Laat wat olijfolie op laag vuur warm worden in een koekenpan en smoor hierin de knoflook, de peperoncini en de ansjovisfilets. Houd het vuur laag, zodat de knoflook niet aanbrandt en laat de kerstmaatjes meebakken. Kook de spaghetti intussen beetgaar. Vermeng broodkruim met wat fijngehakte peterselie en bak dit in een andere koekenpan knapperig in wat olijfolie. Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan met de tomaatjes. Schep het broodkruim erop en laat al omscheppend even meebakken. Je kunt er voor een fris accent ook nog wat geraspte citroen over strooien. Lekker vor erbij: courgette en erwtjes met munt.
Bron: kookboek Snow Food van Vanja van der Leeden & Monique Pawirosemito
|