Pasta Farfalle met tomaten en basilicum
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
30 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote rode chilipeper, fijngehakt (desgewenst)
- 1 ui, gehakt
- 375 g farfalle
- 750 ml hete groentebouillon of kippenbouillon
- 440 g hele tomaten uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels worcestershiresaus
- 20 g gehakte verse basilicum
- 60 g kleine zwarte olijven, ontpit en in plakjes
Bereidingswijze:
Doe de olie in de rijstkoker. Druk op 'kook ' en laat 1 minuut verhitten. Doe er de knoflook, chilipeper en ui in en roerbak ca. 2 minuten tot de ui zacht is. Voeg de farfalle, bouillon, tomaten, tomatenpuree, worcestershiresaus, 15 g van het basilicum en zout en peper naar smaak toe. Sluit het deksel en druk op 'kook '. Laat onder af en toe roeren ca. 10 minuten koken tot de pasta beetgaar is. Schep er de zwarte olijven door. Garneer met het overgebleven verse basilicum en serveer direct.
Bron: dit farfalle recept is afkomstig uit het kookboek 'De rijstkoker', een uitgave van Good Cook Publishing.
|