Pasta Pipe rigate met tomatensaus en olijventapenade
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
20 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 300 gram pipe rigate
- 400 gram kipfilet
- 3 el olijfolie
- 1 zak Bertolli Pastasaus Mild
- 50 gram groene olijven
- 50 gram zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- paar blaadjes basilicum
- 2 zongedroogde tomaten
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie gaar en goudbruin. Schep de pastasaus erdoor en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'.
Hak de olijven, de gepelde knoflook en de basilicum met een keukenmachine tot een fijn mengsel. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en voeg ze met een eetlepel olijfolie toe aan het olijvenmengsel. Schep de tapenade goed door.
Meng de olijventapenade door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop.
Bron: Bertolli
|