Pasta Rigatoni met pikante tomatensalsa, kip en limoen
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
30 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 kipfilets
- 1 el limoensap
- 1 bosje bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes basilicum
- 1 el gedroogde tijm
- 2 el verse Parmezaanse kaas
- 1 zak Bertolli Pastasaus Mild
- 350 g rigatoni (korte buismacaroni)
- zout & zwarte peper uit de molen
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze:
Rasp de kaas. Snijd de bosuitjes in grove stukken en de ui en de kipfilet in blokjes. Pers de knoflook uit. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip met de knoflook, het limoensap en de tijm gaar. Breng het op smaak met zout en peper, schenk de tomatensaus erbij en laat het 10 minuten pruttelen. Voeg vlak voor het einde de fijngesneden basilicum toe.
Schep deze pastasaus door de afgegoten pasta en warm dit samen nog heel even door op laag vuur. Serveer de pasta in diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Tip: Lekker met een frisse groene salade.
Bron: Bertolli
|