Pasta Farfalle met broccoli, champignons en notensaus
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
20 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 350 g Honig Farfalle
- 500 g broccoli, in roosjes
- 2 eetlepels (olijf)olie of 40 g boter of margarine
- 250 g champignons, gehalveerd
- 100 g walnoten, grofgehakt
- 2 theelepels gedroogde majoraan of oregano
- 1 pakje kruidenroomkaas (80 g)
- 250 ml halfvolle melk
Bereidingswijze:
Bereid de farfalle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Verhit de olie of boter in een wok en roerbak hierin de champignons ca. 2 minuten. Roerbak de noten en de majoraan 1 minuut mee. Zet het vuur laag. Voeg de kruidenkaas en de melk toe en laat alles op een zacht vuur al roerend smelten en vervolgens 30 seconden koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de broccoliroosjes en de farfalle door de saus en laat alles nog even warm worden. Serveer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met gegrilde tomaatjes. Halveer tomaatjes en bestrooi ze met fijngehakte kruiden en geraspte kaas, schuif ze onder een hete grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten.
Bron: Honig
|