Pasta Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
45 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 1 sjalotje
- 450 g gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 pak lasagnevellen
- 75 g 30+ geraspte kaas
- 5 el Italiaanse kruiden
- 1 zak Bertolli Pastasaus Knoflook
- 1 pak spinazie a 450 gram (diepvries)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper het sjalotje. Was de tomaten en snijd ze in plakken.
Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden en bak het rul, samen met het sjalotje en het uitgeperste teentje knoflook. Roerbak daarna de spinazie een paar minuten mee. Doe dan de pastasaus erbij en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.
Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met een schepje saus en leg daarop een paar plakken tomaat. Bedek dit met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus met tomatenplakken. Vul de schaal zo verder, met om-en-om lasagnevellen, saus en tomaten. Eindig met een laagje saus met daarop tomaat en maak het gerecht af met de geraspte kaas.
Zet de schaal in de oven en bak de lasagne in 40 a 45 minuten gaar en goudbruin.
Bron: Bertolli
|