Pasta Stoomoven: Zeeduivel met broccoli en farfalle
Menugang: |
voorgerecht |
Bereidings tijd: |
40 minuten |
Aantal personen: |
6 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 800 g broccoli, in roosjes (ca. 2 broccoli)
- 6 zeeduivelfilets van elk 150 g (ongeveer 3 cm hoog)
- 500 g farfalle (kooktijd vermeld op de verpakking: 10 minuten)
- 4 sjalotjes, ragfijn gesnipperd
- olijfolie
- boter
- 100 ml witte wijn
- 200 ml room
Bereidingswijze:
Snijd de broccoli in roosjes en verdeel ze over twee geperforeerde pannen van 1,5 liter. Leg de zeeduivelfilets in een ingevette geperforeerde pan van 1,5 liter en zet er een niet-geperforeerde pan van 1,5 liter onder. Doe de farfalle in een niet-geperforeerde pan van 4 liter en giet er water bij tot ongeveer 3 cm boven de pasta. Zet de pasta boven in de stoomoven en stoom 8 minuten op 120 °C of 14 minuten op 100 °C. Stoof de fijngesneden sjalot in de olijfolie en een koffielepeltje boter in een pan op het vuur. Kruid met peper en zout. Zet de broccoli in de stoomoven onder de pan met de pasta en stoom 2 minuten op 120 °C of 6 minuten op 100 °C. Giet de pasta kort af zodat ze niet te droog zijn. Doe ze terug in de pan, leg er een deksel op en zet ze terug in de stoomoven. Laat de pasta en de broccoli in de stoomoven staan. Zet de geperforeerde vispan met de niet-geperforeerde pan van 1,5 liter boven in de stoomoven. Stoom alles 6 à 9 minuten op 80 °C (afhankelijk van de gewenste gaarheid). Doe intussen de witte wijn bij de sjalot en laat verder stoven. Voeg de room er aan toe, kruid zo nodig bij en laat inkoken. Bestrooi de zeeduivel met peper en fleur de sel alvorens hem te serveren.
Bron: dit pasta recept is afkomstig uit het kookboek 'Stoomkoken voor iedereen', een uitgave van The House of Books.
|