Pasta Lasagne Bolognese
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
95 minuten |
Aantal personen: |
5 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 ml melk
- nootmuskaat
- 100 g wortel
- 1 teen knoflook
- 500 g rundergehakt
- 250 g lasagnevellen
- 1 zakje bechamelsaus
- 1 stengel bleekselderij
- 0.5 el paprikapoeder mild
- 1 zak Bertolli Pastasaus Romig
- 3 el Bertolli Delicato olijfolie
- 0.5 el gedroogde Italiaanse kruiden
- zout & zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Snijd de wortel en de bleekselderij in blokjes en pers de knoflook uit.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij 4 - 6 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul.
Schep de knoflook, paprikapoeder en Italiaanse kruiden bij het gehakt en roer de pastasaus erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus 20 minuten heel zachtjes pruttelen.
Maak intussen de bechamelsaus met melk volgens de aanwijzingen en verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vet een lasagneschaal in en schep een beetje gehaktsaus op de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen en verdeel er een derde van de gehaktsaus over en een beetje bechamelsaus. Dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal dit twee keer en verdeel de rest van de bechamelsaus over de laatste laag gehaktsaus. Strooi er wat parmezaanse kaas over en laat de lasagne in de oven in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar worden.
Laat de lasagne uit de oven 10 minuten staan om wat steviger te worden. Serveer met een groene salade met olijven.
Bron: Bertolli
|