Pasta Siciliaanse bloemkoolspaghetti
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
15 min |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 50 g krenten
- 6 el olijfolie
- 300 g spaghetti
- 50 g pijnboompitten
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 8 ansjovisfilets in olijfolie, in stukjes
Bereidingswijze:
Bereiden
Rooster de pijnboompitten 4 min. in een koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de spaghetti en bloemkool in een ruime pan met water en wat zout 6 min (ze zijn dan nog niet gaar). Giet af, bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ansjovis met de knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree en 3 el kookvocht aan de ansjovis toe. Laat nog 3 min. koken. Voeg de krenten, bloemkool en spaghetti aan de ansjovis toe. Bak 2 tot 3 min. al omscheppend op hoog vuur tot de spaghetti beetgaar is. Voeg als het te droog is wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de pijnboompitten.
Bron: AH Recepten
|