Pasta Spaghetti met tonijn in balsamicoazijn
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
15 minuten |
Aantal personen: |
6 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 citroen
- olijfolie
- 4 takjes munt
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 450 g penne rigate
- 500 g verse tonijnfilets
- zout & peper uit de molen
- 2 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena
Bereidingswijze:
Rasp 2 theelepels schil van de citroen (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Hak de blaadjes van de munt grof en schep ze met de citroenschil en een eetlepel olijfolie even om in een schaaltje. Wrijf de tonijn in met dit mengsel en leg de vis vervolgens in de koelkast.
Snijd de paprika's en de ui in reepjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de paprika en de ui 3 minuten op hoog vuur. Voeg dan de balsamicoazijn toe en breng de groenten verder op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de pasta 'al dente' volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de afgegoten penne vervolgens door het groentenmengsel.
Laat een koekenpan heet worden en bak hierin de tonijn ongeveer 2 minuten per kant. De tonijn moet van binnen rosè blijven. Snijd de vis in plakken.
Schep de pasta op de borden en verdeel de plakken erover. Druppel nog een beetje balsamicoazijn over de vis en serveer direct.
Bron: Bertolli
|