Saus Pastasaus: tomatensaus met oregano
Menugang: |
bijgerecht |
Bereidings tijd: |
30 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 ui, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, gesnipperd
* 1 kg zongerijpte tomaten, in stukken
* 1 theelepel chilipoeder
* 4 takjes oregano, fijngehakt
Bereidingswijze:
Bereiden:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook heel even aan. Voeg de tomaten, chilipoeder en de helft van de oregano toe en laat het geheel afgedekt ca. 15 minuten heel zachtjes sudderen. Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer en wrijf het boven een andere pan door een zeef. Roer de rest van de oregano erdoor. Laat de saus nog ca. 10 minuten pruttelen tot deze mooi dik wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Extra benodigd:
Staafmixer
Variatietip:
Deze tomatensaus krijgt elke keer een heel ander karakter als u de majoraan vervangt door bijvoorbeeld tijm, salie of gemengde verse kruiden.
Het recept 'Pastasaus: tomatensaus met oregano' wordt je aangeboden door iens recepten.
Bron: Okoko recepten
|