Pasta Pastaschotel met gerookte makreel
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
20 min, wachten 30 min |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 300 g farfalle (pasta, zak 500 g)
- 2 blikjes gerookte makreelfilet (190 g)
- 1 zak Italiaanse roerbakmix (400 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 zakje bechamelsaus (pak a 2 zakjes, besciamella)
- 500 ml melk
- 75 g gemalen kaas belegen 30+ (zakje 150 g)
Materialen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Bereidingswijze:
Bereiden
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de makreelfilets af en vang de olie op. Vet de ovenschaal dun in met wat van deze olie. Verhit de rest van de olie en roerbak de Italiaanse roerbakmix 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng alles op smaak met peper en zout. Laat de farfalle uitlekken en schep deze bij de roerbakmix. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer de kaas erdoor. Schep de helft van de bechamelsaus door het gerecht en schep dit in de ovenschaal. Haal de makreelfilets los met een vork en leg ze op de farfalle met groente. Schep de rest van de bechamelsaus over het gerecht. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin worden.
Bron: AH Recepten
|