Pasta Farfalle met kip, courgette en gegrilde paprika in pittige tomatensaus
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 1 courgette
- 4 enkele kipfilets
- 1 tl gedroogde tijm
- 0.5 bosje basilicum
- 1 pot gegrilde paprika's
- 1 zak Bertolli Pastasaus Pittig
- 350 gram farfalle (strikjespasta)
- 2 kneepjes Bertolli Vloeibaar voor koken, bakken en roerbakken
Bereidingswijze:
Laat de paprika's uitlekken in een vergiet en snijd ze in grove stukken. Halveer de courgette in de lengte en snijd de twee helften in stukken. Maak de kipfilets schoon en snijd het vlees in stukjes. Kruid de kip met wat zout en peper. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'.
Verwarm ondertussen in een grote koekenpan de Bertolli Vloeibaar en bak hierin op middelhoog vuur de kipfiletstukjes rondom bruin en krokant. Schep de pastasaus door de kip en laat het mengsel zo 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de stukken paprika en courgette toe en laat ze nog een paar minuten meepruttelen. Breng de saus tot slot op smaak met gehakte basilicum en tijm.
Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Garneer met een takje basilicum.
Bron: Bertolli
|