Soep Pindasoep met kip
Menugang: |
voorgerecht |
Bereidings tijd: |
15 minuten |
Aantal personen: |
6 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- zout
- 2 rode pepers
- 1 blik tomaten
- 2 stukje gember
- 3 tenen knoflook
- 1½ ui
- 250 g pure pindapasta
- kip (kotelet, poot) of ander vlees
Bereidingswijze:
Kip wassen, drogen en zouten. Pepers koken (tomaten ook indien niet uit blik). Maak een marinade van de gember, knoflook en een halve ui door deze met wat water te mixen in de blender.Zet de kip (met de marinade) op het vuur, beetje water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen. Ui snijden en bij kip voegen. Tomaten en pepers in de blender fijn maken, beetje water erbij en bij kip voegen; circa 10 minuten laten sudderen. Pindapasta (geen pindakaas gebruiken, is te zoet) in water oplossen (door met handen te knijpen en steeds een beetje water bij te voegen gaat het sneller) tot een vloeibaar geheel ontstaat; dit bij de kip gieten. Geheel laten sudderen tot olie komt bovendrijven. Serveren met rijst.
Bron: Blenderworkshop.nl
|