Pasta Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
20 min, wachten 15 min |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 125 g magere spekreepjes (duobak 250 g)
- 2 uien, in halve ringen
- 1 pak spinazie fijn gesneden (voordeelpak 750 g, diepvries)
- 1 zakje gemalen kaas belegen 30+ (150 g)
- 1 zak tagliatelle uovo (250 g)
- 1 flesje kookroom light (250 ml)
- 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
Materialen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Bereidingswijze:
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met 1 el olie. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de ui toe en bak in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de kaas erdoor. 2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de helft van de rest van de gemalen kaas en wat peper naar smaak erdoor. Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal, verdeel de helft van de spinazie erover, schep de rest van de tagliatelle erop en eindig met de rest van de spinazie. Verdeel de kookroom er gelijkmatig over en bestrooi het geheel met de rest van de kaas. Leg de halve cherrytomaten erop en bestrooi met peper naar smaak. 3. Zet de schotel 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.
Bron: AH Recepten RK 24_25_10
|