Salade Salade van pasta en makreel
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
15 min |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 300 g penne rigate (pasta, zak 500 g)
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 potje pesto rosso (duopak 2 x 90 g)
- 15 groene olijven zonder pit (potje 240 g)
- 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
- 1 zak rucola (sla, 75 g)
- 1 komkommer, in reepjes
- 1/2 bakje pijnboompitten (a 80 g)
Bereidingswijze:
Bereiden
1. Verwijder het vel en de graten van de makreel en trek hem met een vork in grove stukken. 2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en roer de olie en de pesto door de warme pasta. Voeg de olijven, het basilicum en de makreel toe. Breng op smaak met peper en zout. 3. Verdeel de rucola en de komkommer over. 4. borden en schep de lauwwarme pasta erop. Strooi tenslotte de pijnboompitten erover.
Bron: AH Recepten Allerhande 07 2010
|