Pasta Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten
Menugang: |
overige |
Bereidings tijd: |
25 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- zout
- 4 stevige tomaten
- 300 g groene boontjes
- 100 g kikkererwten (blik)
- een handvol zwarte olijven
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie
- 2 volle eetlepels Bertolli Pesto Verde
- 350 g tagliatelle of een andere lange pasta
Bereidingswijze:
Kikkererwten (soms ook kekers genoemd) zijn heel mediterraan. Van Spanje langs Italië tot Libanon, Israël en Marokko. Wat een reis!
Snij de uiteinden van de boontjes. Blancheer ze en spoel ze goed onder koud stromend water af. Spoel ook de kikkererwten goed af onder stromend water.
Kook de pasta al dente in ruim kokend water. Afgieten.
Snij de tomaten terwijl de pasta kookt. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg er de tomaten, groene boontjes, olijven, kikkererwten, 1 eetlepel water aan toe en kruid het geheel. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur en voeg er tenslotte de pesto aan toe.
Giet de pasta af. Meng de saus door de pasta en dien meteen op.
Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Tip:
Wil je een meer Noord-Afrikaans tintje? Vergeet dan de pesto (en eventueel de boontjes) en voeg wat komijn- en kaneelpoeder aan de saus toe. Ook kunnen een beetje citroensap en –schil de saus een lekkere kick geven.
Bron: Bertolli
|