Pasta Fettuchine met garnalen
Menugang: |
voorgerecht |
Bereidings tijd: |
20 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 kleine ui
- 500 g garnalen
- zout & peper
- 200 g groene boontjes
- enkel basilicumblaadjes
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie
- 350 g fettuchine of een andere lange pasta
Bereidingswijze:
Een klassieke combinatie van tomaten en boontjes wordt extra lekker door de toevoeging van garnalen en basilicum.
Was de garnalen, snij de tomaten en de ui fijn.
Snij de uiteinden van de boontjes. Blancheer ze en spoel ze goed onder koud stromend water af.
Bak de ui kort in de Bertolli Extra Vergine olijfolie, voeg er de garnalen, tomaten, 4 eetlepels water aan toe en laat 15 minuten op een laag vuurtje sudderen. Voeg er dan de boontjes aan toe en laat het geheel nog een ruime minuut doorsudderen.
Hak de basilicum fijn en voeg deze bij de saus. Kruid de saus goed met peper en zout. Neem dan de pan van het vuur.
Kook de pasta al dente in ruim kokend water. Afgieten. Voeg er dan de saus bij en dien op.
Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Tip:
Groene boontjes zijn een typische zomergroente, maak daar dus gebruik van en neem de rest van het jaar diepgevroren boontjes. Ze zijn bijna even lekker en ze besparen ze je heel wat schoonmaakwerk.
Bron: Bertolli
|