Pasta Pastaschotel met asperges en ham
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
30 min |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- 300 g farfalle (pasta, zak 500 g)
- 1 pakje aspergesaus (37 g)
- 3 el boter
- 1 ui gesnipperd
- 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
- 1 pakje schouderham, dikke plak (155 g), in stukjes
Bereidingswijze:
Bereiden
1 Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd ze in stukken van 3-4 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de aspergestukken 10 min. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2 Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml kookwater van de asperges. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de aspergesaus, de cherry tomaten, de asperges en de ham toe en stoof op laag vuur al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en zout. 3 Giet de pasta af en schep het door het groentemengsel. Serveer direct.
Bron: AH Recepten RK 18_19_10
|