Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta Farfalle met krab

1 farfalle met krab

Menugang: voorgerecht
Bereidings tijd: 25 minuten
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- 1 knoflookteen
- zout & peper
- 1 bosje peterselie
- 1 onbehandelde citroen
- 4 rijpe kleine tomaten
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie
- 200 g krab of tonijn - uitgelekt
- 350 g farfalle (strikjes) of andere korte pasta

 

Bereidingswijze:

Een gerecht met allure en klasse dankzij de krab. Je kan het ook in kleinere porties serveren - in een kopje bv. - als hapje of voorgerecht. Wedden dat uw gasten om het recept vragen?Rasp de citroenschil, pers een eetlepel sap en hak de peterselie zeer fijn.Breng ruim voldoende water aan de kook, voeg er wat zout aan toe en wanneer het water kookt ook de pasta. Kook volgens de aanwijzingen de pasta al dente.In een pan stoof je de knoflook in de Extra Vergine olijfolie op een vrij sterk vuurtje aan. Verwijder de knoflookteen wanneer die bruin wordt. Voeg dan de krab, de in blokjes gesneden tomaten, het citroensap en een beetje zout toe en neem van het vuur.Giet de pasta af en meng met de saus. Voeg er de citroenschil, de peterselie en enkele flinke draaien van de pepermolen aan toe. Nog eens goed mengen en opdienen.Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Voeg op het eind wat fijngehakte zwarte olijven toe. Als je de voorkeur geeft aan verse krab vraag dan aan uw visboer de krab al schoon te maken. Dat spaart je heel veel tijd en vervelend werk.

 

Bron: Bertolli

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact