Pasta Orecchiette met broccoli en schelpjes
Menugang: |
overige |
Bereidings tijd: |
30 minuten |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 2 sjalotten
- 1 dl witte wijn
- zout & peper
- 2 stevige tomaten
- 1 bosje peterselie
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie
- 1 kg schelpen (alternatief: mosselen)
- 350 g orecchiette of andere korte pasta
Bereidingswijze:
Dit gerecht is Italië op z’n best. Zelfs de kleuren: rood van de tomaten, het wit van de pasta en het groen van de broccoli, dat kennen we toch ergens van?
Verdeel de broccoli in roosjes en snij de tomaat in stukjes. Hak de peterselie en sjalotjes fijn. Breng voldoende water aan de kook met wat zout, en kook er de pasta en broccoli in tot beide bijtgaar zijn.
Spoel de schelpen –vongole -, gooi ze samen met de witte wijn in een pan, zet het deksel op de pan en verhit tot de schelpjes opengaan. Haal de vruchten uit de schelpen en zeef het vocht uit de pan.
Sauteer de sjalotten in een pan in de Bertolli Extra Vergine olijfolie. Voeg er de afgegoten pasta en broccoli, tomaten en peterselie aan toe en warm nog eens 2 minuten goed door. Giet het gezeefde kookvocht over dit alles en kruid af met zout en peper.
Tip:
Spoel de schelpen – vraag of bestel vooraf bij uw visboer (strandgapers, tapijtschelpen…) – onder koud water in een vergiet een minuut of zo, zelfs al zijn ze al gewassen.
Bron: Bertolli
|