Pasta 10. Italiaanse pijpmacaroni met bloemkool
Menugang: |
hoofdgerecht |
Bereidings tijd: |
40 min |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- Zout
- Peper
- 1 stuk ui
- 180 ml. slagroom
- 500 gr. bloemkool
- 500 gr. pijpmacaroni
- 3 el. zonnebloemolie
- 1 snufje paprikapoeder
- 60 gr. kaas, Parmezaanse
- 500 gr. tomaat, ontvelde
Bereidingswijze:
Benodigde materialen: een koeken-, hapjespan of een wok. Neem voor de pasta bij voorkeur macaroni van harde tarwe. In plaats van verse tomaten kunt u ook een blikje gepelde tomaten nemen. Snijd de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes van ongeveer 2 cm lengte en kook deze in een bodempje water zonder zout beetgaar (circa 5-7 minuten). U kunt de bloemkool ook 10 minuten stomen. Kook de pijpmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg aan het kookwater een scheutje olijfolie toe om het kleven te voorkomen. Verhit de zonnebloemolie in een koeken- of hapjespan of in een wok. Pel en snipper de ui en fruit deze zacht en goudgeel. Voeg paprikapoeder en bloemkool toe. Bak de bloemkool ongeveer 8-10 minuten mee. Laat, indien u tomaten uit blik gebruikt, de tomaten uitlekken, bewaar het sap en hak de tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomatenstukjes en hun sap toe. Laat alles nog 1 minuut sudderen. Giet de room bij de saus en laat de saus flink inkoken. Giet de beetgaar gekookte pijpmacaroni af en vermeng ze met de saus en de kaas. Voeg eventueel nog wat zout toe.
Bron: ReceptenWeb.nl
|