Bekijk ook onze Kerst recepten

home | Wat is pasta? | Zelf pasta maken
 
Basisrecept maken
Spaghetti maken
Tagliatelle maken
Tortellini maken
Ravioli maken
 
| Pasta Recepten

Pasta 10. Italiaanse pijpmacaroni met bloemkool

1 10. italiaanse pijpmacaroni met bloemkool

Menugang: hoofdgerecht
Bereidings tijd: 40 min
Aantal personen: 4
Kok: onbekende koks
   

 

Ingrediënten

- Zout
- Peper
- 1 stuk ui
- 180 ml. slagroom
- 500 gr. bloemkool
- 500 gr. pijpmacaroni
- 3 el. zonnebloemolie
- 1 snufje paprikapoeder
- 60 gr. kaas, Parmezaanse
- 500 gr. tomaat, ontvelde

 

Bereidingswijze:

Benodigde materialen: een koeken-, hapjespan of een wok. Neem voor de pasta bij voorkeur macaroni van harde tarwe. In plaats van verse tomaten kunt u ook een blikje gepelde tomaten nemen. Snijd de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes van ongeveer 2 cm lengte en kook deze in een bodempje water zonder zout beetgaar (circa 5-7 minuten). U kunt de bloemkool ook 10 minuten stomen. Kook de pijpmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg aan het kookwater een scheutje olijfolie toe om het kleven te voorkomen. Verhit de zonnebloemolie in een koeken- of hapjespan of in een wok. Pel en snipper de ui en fruit deze zacht en goudgeel. Voeg paprikapoeder en bloemkool toe. Bak de bloemkool ongeveer 8-10 minuten mee. Laat, indien u tomaten uit blik gebruikt, de tomaten uitlekken, bewaar het sap en hak de tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomatenstukjes en hun sap toe. Laat alles nog 1 minuut sudderen. Giet de room bij de saus en laat de saus flink inkoken. Giet de beetgaar gekookte pijpmacaroni af en vermeng ze met de saus en de kaas. Voeg eventueel nog wat zout toe.

 

Bron: ReceptenWeb.nl

 

Advertenties:

 

Vlees Recepten - Kip Recepten - Soep Recepten - Kerst Recepten - Recepten - Trainingen - ContestXL - Postcode - Vacatures

© 2013 PastaReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Links - Contact