Pasta Pittige noedelsoep met tonijn
Menugang: |
lunch |
Bereidings tijd: |
20 min |
Aantal personen: |
4 |
Kok: |
onbekende koks |
|
|
Ingrediënten
- 4 mienestjes
- 1 el citroensap
- 2 bosuitjes, in ringen
- 2-3 el Japanse sojasaus
- 1 tl Thaise rode currypasta
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 3 visbouillontabletten verkruimeld
- 200 g tonijnsteak, in flinterdunne plakjes
- 2 el verse korianderblaadjes (zakje a 15 g)
Bereidingswijze:
Mienestjes in pan met kokend water leggen en in 6-8 min. beetgaar koken, nestjes heel houden. In droge pan gemberwortel en currypasta enkele seconden fruiten. Bouillontabletten en 1 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en bouillon 5 min. zachtjes laten koken. Soepkommen voorverwarmen. Met schuimspaan mienestjes uit water nemen, even boven pan laten uitlekken en in vier warme wijde kommen leggen. Tonijnplakjes en bosui erover verdelen. Bouillon op smaak brengen met sojasaus en citroensap en in kommen scheppen. Garneren met korianderblaadjes. Direct serveren.
Bron: AH Recepten
|